Translate


Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ - ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ...

ΥΛΙΚΑ  Για δυο άτομα

300 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
300 γρ. μανιταρια μέτρια
300γρ. κρέμα γαλακτος
μισή κόκκινη πιπεριά(για γαρνιτούρα)
μισή πράσινη πιπεριά(για γαρνιτούρα)
1 μικρό κρεμύδι
300 γρ. κίτρινο ρύζι
60 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι









ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά καρεδάκια η σε λουρίδες και το σωτάρουμε με το μισό λαδι, μόλις αρχίζει και ασπρίζει ρίχνουμε και το κρεμύδι ψιλοκομένο,το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 1-2 λεπτα,στην συνέχεια ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπάζεται το κοτόπουλο και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτια μεχρι να αποροφήσει τελείως τα υγρά του.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα μανιτάρια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να μην έχουν υγρά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος,βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχήσει να πήζει,κλείνουμε το μάτι της εστίας και αφήνουμε επανω να συνεχιστεί το βράσιμο μέχρι να γίνει πηχτή η κρεμα μας.
Βράζουμε και στραγγίζουμε το ρύζι,και το σερβίρουμε με το κοτόπουλο και την κρέμα γάλακτος και γαρνίρουμε με τις πιπεριές.







ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου