Translate


Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ...


ΥΛΙΚΑ  ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

250 γρ.μοσχάρι
200 γρ.μανιτάρια
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
100 γρ ελαιόλαδο
1/4 του ποτηριού του κρασιού σόγια σως
250 γρ. κίτρινο ρύζι
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το μοσχαράκι και τις πιπεριές σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.Σε αντικολητικό τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τις   λωρίδες του μοσχαριού και ψήνουμε ανακατεύοντας συνέχεια μεχρι να αρχίσουν να παίρνουν ενα καστανόχρώμα.Μόλις ειναι έτοιμο μεταφέρουμε σε ένα σκεύος το μοσχάρι και μέσα στο ιδιο τηγάνι προσθέτουμε άλλες δυο κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τις πράσινες πιπεριές ανακατεύοντας με τον ίδιο τρόπο μέχρι να αρχίσουν να παίρουν και αυτές καστανό χρώμα.
Με τον ίδιο τρόπο μαγειρεύουμε και τις κόκκινες πιπεριές και τα μανιτάρια.
Στο τέλος προσθέτουμε όλα αυτα που ψήσαμε στο τηγάνι και ρίχνουμε μέσα την σόγια σως ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε απο την εστία το τηγάνι για να μην μαλακώσουν πολύ οι πιπεριές.
Βραζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερο το στραγγιζουμε και τοποθετούμε σε μικρη φόρμα το μισό ρυζι και σερβίρουμε στο πιάτο προσθέτοντας γύρω απο το πιάτο τις πιπεριές με το μοσχάρι.


Σημείωση
αν θέλουμε μπορούμε να ανακατέψουμε το ρύζι με τα υπόλοιπα υλικα και να σερβίρουμε.Επισης αν θέλουμε αντί  μόνο για μοσχάρι βάζουμε και φιλέτο κοτόπουλο μοιράζοντας την ποσότητα (μισό κοτόπουλο μισό μοσχάρι)








ΚΑΛΗ ΣΑ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου