Translate


Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΥΛΙΚΑ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ
1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ
4 ΑΥΓΑ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ 
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΕΜΟΝΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1 ΦΑΚΕΛΟ ΜΕ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
100 ΓΡ. ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ
5-6 ΦΡΑΑΟΥΛΕΣ(προαιρετικα)
ΕΞΤΡΑ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΟΙΜΑ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ 
ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΟΣΟ ΠΑΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΣΦΙΧΤΗ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ.(περιπου 700γρ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βαζουμε σε μια μικρη κατσαρολα  το γαλα το εβαπορε και ριχνουμε μεσα την σκονη της σοκολατας , το φρεσκο  βουτυρο και σε χαμηλη φωτια τα ζεστενουμε μεχρι να λοιωσει καλα η σοκολατα και γινει μια λεια κρεμα.
Σε μια βαθεια λεκανη βαζουμε τα αυγα, την πορτοκαλαδα,και την ζαχαρη και χτυπαμε με το συρμα μεχρι να ομογενοποιηθουν καλα τα υλικα ,ριχνουμε μεσα και το μειγμα την σοκολατας , το ξυσμα απο πορτοκαλι και λεμονι και ,στην συνεχεια βαζουμε το μπεκιν μεσα στο αλευρι ανακατευουμε και αρχιζουμε και ριχνουμε μεσα στην λεκανη με τα υπολοιπα υλικα.ανακατευουμε καλα μεχρι να γινει μια λεια πηχτη κρεμα για κεικ.αλοιβουμε και αλευρωνουμε μια φορμα μεγαλη ριχνουμε στον πατο μερικες μπαλιτσες σοκολατας λευκης.


Στο υπολοιπο μιγμα ριχνουμε τα  κομματια της λευκης σοκολατας και ανακατευουμε να πανε παντου(αφηνουμε στην ακρη λιγα κομματακια σοκολατας λευκης για το τελος) ριχνουμε μεσα στην φορμα το υπολοιπο μιγμα και απο πανω τα κομματακια που εχουμε φυλαξει.Ψηνουμε στους 200 c για περιπου 50 λεπτα.

Οταν ειναι ετοιμο το κεικ το αφηνουμε να κρυωσει και αναποδογυριζουμε σε μια πιατελα.

Σε μικρη κατσαρολα βαζουμε την κρεμα γαλακτος με την σοκολατα υγειας,και τα 50 γρ. βουτυρο και αφηνουμε να παρουν μια βραση σε χαμηλη φωτια, και οπως ειναι ζεστο με ενα κουταλι περιχυνουμε προσεκτικα με την σοκολατα υγειας.Γαρνιρουμε  με φραουλες κομμενες στην μεση.

Αυτη η συνταγη ειναι της Μαριας Λιαπη Δασκαλακη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου