Translate


Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ



             ΥΛΙΚΑ

1,750 γραμμαρια  γαλα πληρες
1&1/2 φυλλο πολιτικο
250 γραμμαρια φρεσκο βουτυρο λυωμενο
1&1/2 κουπα ζαχαρη
1 κουπα σιμιγδαλι ψιλο
3 κουταλιες της σουπας σιμιγδαλι χοντρο
2 βανιλιες
3 αυγα &ενα κροκος
ξυσμα απο ενα λεμονι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

3 ποτηρια νερο 
3 ποτηρια ζαχαρη
χυμο απο μισο λεμονι 
την κουπα απο το λεμονι που στιψαμε
γαρυφαλα


                                                       ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Βραζουμε το γαλα με την ζαχαρη και προσθετουμε ολο το σιμιγδαλι ανακατευοντας συνεχεια και γρηγορα για να μην μας κολλησει.Μολις πηξει η κρεμα κατεβαζουμε απο την φωτια και ριχνουμε μεσα  50 γραμμαρια απο το βουτυρο.Ριχνουμε τα αυγα ενα ενα ,το ξυσμα λεμονιου και τις βανιλιες  ανακατευοντας γρηγορα μεχρι να ομογενοποιηθουν και αφηνουμε στην  ακρη το μιγμα να κρυωνει.

2.βραζουμε το σιροπι με την λεμονοκουπα για 15 λεπτα και προσθετουμε το λεμονι,αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει.

3.Βουτυρωνουμε καλα ενα ταψι μετριο και αρχιζουμε να στρωνουμε τα φυλλα αφηνοντας να εξεχουν λιγο απο το ταψι και τα βουτυρωνουμε καλα.Μολις εχουμε στρωσει τα μισα φυλλα ριχνουμε την κρεμα και την στρωνουμε να παει παντου ομοιομορφα,διπλωνουμε τα φυλλα που εξεχουν κλεινοντας μεσα την κρεμα ,και συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια με τα υπολοιπα φυλλα σπρωχνοντας προς τα μεσα τις ακρες για να ειναι ομοιομορφα παντου ,και  αλοιφουμε και το πανω φυλλο με φρεσκο βουτυρο. Χαραζουμε σε τριγωνα η τετραγωνα κομματια ελαφρα στο πανω μερος και μπηγουμε στο κεντρο καθε κομματιου απο ενα γαρφαλλο.

4. Ψηνουμε στους 170 βαθμους περιπου 50 λεπτα και με ενα μυτερο μαχαιρι χωριζουμε τα κομματια που εχουμε χαραξει λιγο ποιο βαθεια για να εισχωρισει μεσα το σιροπι   που εχει κρυωσει,πανω  στο ζεστο γαλακτομπουρεκο  με ενα κουταλι σιγα σιγα για να παει παντου το σιροπι.Αφηνουμε να αποροφηθει το σιροπι και μολις εχει μισοκρυωσει κοβουμε τα κομματια.



ΜΥΣΤΙΚΟ

το σιροπι δεν πρεπει να ειναι πολυ αραιο ,πρεπει να εχει αρχισει να δενει για να μην μας μαλακωσουν τα φυλλα τα οποια πρεπει να ειναι τραγανα.

                                ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου