Translate


Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Χοχλιοί μπουμπουριστοί



Υλικά

1 κιλό χοχλιούς
 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί ή ξύδι
 1 ποτηράκι του κρασιού αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
αλάτι
, πιπέρι,
 δεντρολίβανο



 Εκτέλεση

 Αλατίζουμε τους χοχλιούς, τους αλευρώνουμε και τους βάζουμε σε καυτό λάδι με το στόμιο προς τα κάτω για τρία λεπτά. Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι, τους ανακατεύουμε μία φορά και μετά από δύο λεπτά τους σβήνουμε με το κρασί. Τους αφήνουμε να πάρουν μια βράση κι είναι έτοιμοι για σερβίρισμα. Εναλλακτικά: Κάνουμε κουρκούτι με αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και σκόρδο (αν το επιθυμούμε), γεμίζουμε το στόμιο των χοχλιών με το μείγμα μας και τους τηγανίζουμε στο λάδι με το δεντρολίβανο.


                                    ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου