Translate


Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Χοιρινό με πράσα και δαμάσκηνα

Υλικά

1 κιλό χοιρινό από σπάλα κοµµένο σε κοµµάτια
 1 κιλό πράσα 5 κουταλιές σέλινο ψιλοκοµµένο
8 δαµάσκηνα κοµµένα στη µέση
 1 µικρό κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
1 κουταλιά πελτέ ντοµάτας
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι φρεσκοτριµµένο


 Εκτέλεση

 Σοτάρουµε ελαφρά το κρεµµύδι µε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Ρίχνουµε το χοιρινό και το αφήνουµε να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουµε ένα φλιτζάνι νερό, λίγο αλάτι και σιγοψήνουµε, για περίπου 30 λεπτά. Βγάζουμε το κρέας και το τοποθετούµε σε µία πιατέλα. Ρίχνουµε στο τηγάνι τα πράσα (κοµμένα σε ροδέλες), δύο φλιτζάνια νερό και λίγο αλάτι. Ψήνουµε για 25 λεπτά σε µέτρια θερµοκρασία. Βάζουµε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα, προσθέτουµε ντοµατοπελτέ (διαλυµένο σε λίγο χλιαρό νερό), τα δαµάσκηνα και το σέλινο. Ανακατεύουµε και συνεχίζουµε το ψήσιµο µέχρι να απορροφηθούν εντελώς τα υγρά. Σερβίρουµε ζεστό, µε άφθονο φρεσκοτριµµένο πιπέρι


                                    ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου