Translate


Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Μελομακάρονα χωρις Ζάχαρη




              για τη ζύμη:
  • 200 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 280 γρ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
             για το σιρόπι:
  • καρύδια χοντροκομμένα
  • μέλι
εκτέλεση:

Ανακατέψτε σε ένα μπολ τον χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα. Προσθέστε και το ελαιόλαδο. Ρίξτε μέσα τα μυρωδικά και ανακατέψτε και πάλι.
Προσθέστε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Πλάστε τα μελομακάρονα στα σχήματα που θέλετε. Βάλτε τα σε μια λαδόκολα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Αφήστε τα να κρυώσουν και βουτήξτε τα για μερικά λεπτά μέσα στο σιρόπι. Θα πρέπει να ειναι ζεστά τα μελομακάρονα όταν τα βουτήξετε και κρύο το σιρόπι.
Για να φτιάξετε το σιρόπι ζεστάνετε σε μια κατσαρόλα 2 φλ. μέλι και 2 φλ. νερό με 1 ξυλαράκι κανέλα. Σουρώστε το σιρόπι σας και περιμένετε 10 λεπτά για να δέσει.
Το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμα μελομακάρονα με πολύ λιγότερες θερμίδες. Το μέλι θα υπερκαλύψει την έλλειψη ζάχαρης και έτσι το τελικό γλυκό δεν θα διαφέρει και πολύ από εκείνα που έχουν και ζάχαρη στη ζύμη και μέλι στο σιρόπι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου