Translate


Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ




  • 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
  • 1/2  φλιτζάνι μαυρη ζάχαρη
  • 1/2 φλυτζάνι μέλι
  • 1 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι  κρασιου κονιάκ
  • 1 κουταλακι γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο   
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα


  • Σε ενα μεγάλο μπώλ ανακατεύετε το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη και το μέλι.
  • Προσθέστε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού ανακατέψτε να φουσκώσει και τα ρίχνεται στο        μπώλ, προσθέστε το νερό το κονιάκ  το ξύσμα πορτοκαλιού  τις σταφίδες  την καρυδόψιχα και ανακατεύεται τα κανελογαρίφαλα και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτετε όλα στο μείγμα. 
  • Ανακατεύετε πολύ καλά με σπάτουλα και αδείαζετε το μείγμα σε φόρμα.
  •  Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου μία ώρα. 

  • Προεραιτικά διακοσμήστε με καρύδια που έχεται περάσει με μελι για να κολλήσουν στο κέικ..!

  •                                                        ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ..!

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου