Σαλιγκάρια με πράσο
Περιγραφή συνταγής
Δημοσιεύτηκε στις 30 Νοε 99Κατηγορία: Ορεκτικά-ΜεζέδεςΔιάρκεια: 90'Μερίδες: 4Η συνταγή έχει 0 σχόλια
Παραδοσιακή συνταγή που μας έρχεται από τηνΚρήτη. Τα πολύτιμα για την καρδιά μαςσαλιγκάρια, παντρεύονται με την ντομάτα και τοπράσο και φτιάχνουν ένα πεντανόστιμο φαγάκι,από την μεγάλη και πολυποίκιλη ελληνικήκουζίνα.
Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής
- Πλένουμε καλά τα σαλιγκάρια και εν συνεχεία ταβράζουμε για 20 λεπτά.
- Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε.
- Τα βάζουμε σ' ένα ταψί και προσθέτουμε όλα ταυπόλοιπα υλικά και το ελαιόλαδο.
- Τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας προσθέτουμεμισό φλιτζάνι νερό και τα ψήνουμε στους 180οC στοφούρνο μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους.
Διάρκεια: περίπου 90 λεπτά
- ½ κιλό σαλιγκάρια
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κονσέρβα ντομάταψιλοκομμένη
- αλάτι, πιπέρι
Πρόταση για Ποτό
Μια παγωμένη ρακί είναι η πρόταση μας γι’ αυτό το φαγητό
ΠΗΓΗ"Cooking.gr
Την συνταγη αυτη μου εστειλε ο καλος μου φιλος Βασιλειος Γεωργιου και τον ευχαριστω!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου