Translate


Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Τυροκεφτεδάκια με ανθότυρο

Τυροκεφτεδάκια με ανθότυρο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 kgr φρέσκο ανθότυρο
  • 1-2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή ξερό
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο σηκώνει, περίπου 10 κ.σ)
Στα γρήγορα
Δυσκολία
Περιέχει
Ειδικές περιστάσεις
Φτιάχνει
25-30 κομμάτια
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Σ' ένα μπολ θρυμματίζουμε το ανθότυρο με πιρούνι,
Βήμα 2
2) προσθέτουμε κατά βούληση αλατοπίπερο, τα χτυπημένα αυγά και το δυόσμο. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα ή με το χέρι.
Βήμα 3
3) Λίγο λίγο προσθέτουμε στο μπολ με τα ανακατεμένα υλικά τις κουταλιές με το αλεύρι, μέχρι το μείγμα να πλάθεται σε κεφτεδάκια και να μην κολλάει στο χέρι.
Βήμα 4
4) Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολλα, αραδιάζουμε τα τυροκεφτεδάκια, δίνοντας τους το σχήμα που θέλουμε (πλακέ ή στρογγυλά).
Βήμα 5
5) Στη συνέχεια, τα αλείφουμε χρησιμοποιώντας πινέλο με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Μπορούμε και στον αέρα με λίγο χαμηλότερη θερμοκρασία.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου απο το περιοδικό 7μέρες TV. Ο λόγος που ανέβασα την συνταγή, είναι γιατί αποφεύγουμε το τηγάνισμα και δεν είναι ιδιαίτερα αλμυρά και λιπαρά τα τυροκεφτεδάκια, χωρίς ωστόσο να χάνουν σε γεύση.

ΠΗΓΗ"οι συνταγες της παρεας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου