Translate


Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

                                                         ΥΛΙΚΑ

                                                    1 Κιλο αρακα
                                                    3 μετριες  πατατες
                                                    6 αγκιναρες
                                                    2 μεγαλα καροτα
                                                    1 μεγαλο κρεμμυδι
                                                    1/2 ματσακι ανηθο
                                                    2-3 κλωναρια μαραθο
                                                    1 λεμονι
                                                    1 ποτηρι του κρασιου ελαιολαδο
                                                    αλατι
                                                    πιπερι
                                                 

                                                          ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βαζουμε στο μουλτι το κρεμμυδι ,τον ανηθο,και το μαραθο και τα ψιλοκοβουμε.Σε μια μεγαλη κατσαρολα βαζουμε το ελαιολαδο και προσθετουμε τα μυρωδικα να τσιγαριστουν ελαφρια.Εχουμε καθαρισει τις πατατες και τα καροτα και τα  κοβουμε σε χοντρες ροδελες.
Εχουμε καθαρισει τις αγκιναρες και τις εχουμε τοποθετησει σε κρυο νερο που εχουμε προσθεσει λεμονι για να μην μαυρισουν και τις ριχνουμε κι αυτες στην κατσαρολα μαζι με τις πατατες και τα καροτα.Μολις παρουν βραση ριχνουμε τον αρακα,το αλατι,και το πιπερι.Προσθετουμε νερο να σκεπαζει τα λαχανικα μας και βραζουμε σε μετρια φωτια περιπου 45 με 50 λεπτα.Αν χρειαστει προσθετουμε λιγο ζεστο νερο ακομα και αφηνουμε μεχρι να μελωσει το φαγητο μας.Προσθετουμε στο τελος το λεμονι (προεραιτικα)στο πιατο μας.

                                                    ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου