Translate


Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ - ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ...

ΥΛΙΚΑ  Για δυο άτομα

300 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
300 γρ. μανιταρια μέτρια
300γρ. κρέμα γαλακτος
μισή κόκκινη πιπεριά(για γαρνιτούρα)
μισή πράσινη πιπεριά(για γαρνιτούρα)
1 μικρό κρεμύδι
300 γρ. κίτρινο ρύζι
60 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι









ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά καρεδάκια η σε λουρίδες και το σωτάρουμε με το μισό λαδι, μόλις αρχίζει και ασπρίζει ρίχνουμε και το κρεμύδι ψιλοκομένο,το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 1-2 λεπτα,στην συνέχεια ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπάζεται το κοτόπουλο και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτια μεχρι να αποροφήσει τελείως τα υγρά του.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα μανιτάρια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να μην έχουν υγρά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος,βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχήσει να πήζει,κλείνουμε το μάτι της εστίας και αφήνουμε επανω να συνεχιστεί το βράσιμο μέχρι να γίνει πηχτή η κρεμα μας.
Βράζουμε και στραγγίζουμε το ρύζι,και το σερβίρουμε με το κοτόπουλο και την κρέμα γάλακτος και γαρνίρουμε με τις πιπεριές.







ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!









ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ...


ΥΛΙΚΑ  ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

250 γρ.μοσχάρι
200 γρ.μανιτάρια
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
100 γρ ελαιόλαδο
1/4 του ποτηριού του κρασιού σόγια σως
250 γρ. κίτρινο ρύζι
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το μοσχαράκι και τις πιπεριές σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.Σε αντικολητικό τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τις   λωρίδες του μοσχαριού και ψήνουμε ανακατεύοντας συνέχεια μεχρι να αρχίσουν να παίρνουν ενα καστανόχρώμα.Μόλις ειναι έτοιμο μεταφέρουμε σε ένα σκεύος το μοσχάρι και μέσα στο ιδιο τηγάνι προσθέτουμε άλλες δυο κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τις πράσινες πιπεριές ανακατεύοντας με τον ίδιο τρόπο μέχρι να αρχίσουν να παίρουν και αυτές καστανό χρώμα.
Με τον ίδιο τρόπο μαγειρεύουμε και τις κόκκινες πιπεριές και τα μανιτάρια.
Στο τέλος προσθέτουμε όλα αυτα που ψήσαμε στο τηγάνι και ρίχνουμε μέσα την σόγια σως ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε απο την εστία το τηγάνι για να μην μαλακώσουν πολύ οι πιπεριές.
Βραζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερο το στραγγιζουμε και τοποθετούμε σε μικρη φόρμα το μισό ρυζι και σερβίρουμε στο πιάτο προσθέτοντας γύρω απο το πιάτο τις πιπεριές με το μοσχάρι.


Σημείωση
αν θέλουμε μπορούμε να ανακατέψουμε το ρύζι με τα υπόλοιπα υλικα και να σερβίρουμε.Επισης αν θέλουμε αντί  μόνο για μοσχάρι βάζουμε και φιλέτο κοτόπουλο μοιράζοντας την ποσότητα (μισό κοτόπουλο μισό μοσχάρι)








ΚΑΛΗ ΣΑ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!


Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΡΥΔΙΑ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ


ΥΛΙΚΑ

1 κουπα βιταμ

1 1/2 κουπα ζαχαρι μαυρη
1/2  κουπα γαλα εβαπορε
4 μηλα
3 αυγα
1/2 κουπα καρυδια
1/2 κουπα σταφιδες
1 κουταλακι του γλυκου κανελα
ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
αλευρι που φουσκωνει (κοκκινη φαρινα) περιπου 600 γρ.