Translate


Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ταλιατελες με γαριδες και κρεμα γαλακτος...και Πολυχρωμη σαλατα του κηπουρου...





ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο ζυμαρικά...εδώ ταλιατέλες, 
Γύρω στο μισό κιλό γαρίδες,
1 κρεμμύδι, 1 κλωνάρι σέλερυ, 2 καρότα λεπτοκομμένα,
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, άλλες 2 σκελίδες σκόρδο,
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί, 1 μικρή συσκευασία κρέμα γάλακτος,
1 φούχτα ψιλοκομμένο άνηθο, μισή κούπα καλό ελαιόλαδο,
κι αλατοπιπερομπάχαρα κατά βούληση....τους πάνε όλα...
(προαιρετικά, αν θέλουμε ροζέ απόχρωση κι άλλη γεύση, ντοματίνια και χυμό ντομάτας κατά βούληση)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε για 10 λεπτά περίπου, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό, όπου έχουμε βάλει το κρεμμύδι, το σέλινο, τα καρότα και αλατοπίπερο. Στη συνέχεια, τις στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα κεφάλια και το εντόσθια τους, κρατώντας τις ουρές τους, και το ζωμό τους, σε ένα μπολ.
Ζεσταίνουμε λίγο λαδάκι, σε βαθύ τηγάνι αντικολητικό, και σωτάρουμε ελαφρά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο τα οποία έχουμε ψιλοκόψει. Τα σβήνουμε με το κρασί, και προσθέτουμε μια κούπα, από το ζωμό όπου βράσαμε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνοντας. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει, μέχρι να δέσει. Λίγο πριν την κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες μας, την κρέμα γάλακτος και κάμποσο άνηθο.
(εδώ πάνε και τα ντοματίνια που λέγαμε, κομμένα στην μέση, κι ο ντοματοχυμός, αντί την κρέμα γάλακτος, και βράσιμο μέχρι να δέσει)
Βράζουμε τις ταλιατέλες, στπν ζωμό απ' τις γαρίδες κι αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο βραστό νερό με έναν κύβο λαχανικών, τις στραγγίζουμε και τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τις σερβίρουμε ατομικά, σε μερίδες, και από πάνω μοιράζουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα τους.
Εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και φυσικά, παρμεζάνα ή καπνιστό ρεγγάτο...!


Πολύχρωμη σαλάτα κηπουρού 

1 μαρούλι, 2 αγγούρια, λίγο καλαμπόκι, 1 ξινόμηλο,1 αβοκάντο,
1 φούχτα τριμμένο καρύδι, αλατοπίπερα, 1 κουταλιά μουστάρδα της αρεσκίας μας, άλλη μια λευκό ξύδι γλυκό, και λαδολέμονο με μια κουταλιά μέλι.

Πλένουμε, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τα λαχανικά, και τα κόβουμε με το χέρι, σε μέτρια κομμάτια. Κόβουμε ύστερα σε σκελίδες, το αβοκάντο, και το ξινόμηλο....
Παίρνουμε κατόπιν το μούλτυ και δέρνουμε αλύπητα το λαδολέμονο με το αλατοπίπερο και τη μουστάρδα. Προσθέτουμε την σως στην σαλάτα μας, και κατόπιν, στο ίδιο μούλτυ χτυπάμε το μέλι, το ξύδι και λίγο ακόμα λάδι... Ρίχνουμε τα καρύδια πάνω από τα κομμένα λαχανικά, και λίγο ρόδι αν είχαμε θα ήταν τέλειο, και περιχύνουμε την σως μελιού.....
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας την σαλάτα με λίγη κανελίτσα και μια πρέζα, ξερό δεντρολίβανο ή θυμάρι....

Οι συνταγες αυτες ειναι του φιλου μου Κωσταντινου ("Αστραπoμαγειρέματα σε ήχους Rock")

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Ντολμαδακια με κιμα αυγολεμονο....




































ΥΛΙΚΑ


250 γρ αμπελοφυλλα 

500 γρ.κιμα μοσχαρισιο
200 γρ ρυζι νυχακι
1 μεγαλο κρεμυδι
μισο ματσακι μαιδανο
μισο ματσακι ανηθο
150 γρ ελαιολαδο
αλατι
πιπερι