Translate


Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΟΛΩΜΟ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ-ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΣΤΡΑΚΑ!!!!





ΥΛΙΚΑ      ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΤΟΜΑ

250 ΓΡ. ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ
4 ΦΙΛΕΤΑ ΣΟΛΩΜΟΥ
250 ΓΡ. ΣΠΑΝΑΚΙ
4 ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ
4 ΟΣΤΡΑΚΑ (ΧΤΕΝΙ)
200 ΓΡ. ΜΥΔΙΑ (ΨΙΧΑ)
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
4 ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ



ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

1 ΜΙΚΡΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
1 ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ
2 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ
2 ΚΟΥΤ.ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ
ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΕΝΑ  ΑΣΠΡΑΔΙ ΑΠΟ ΑΥΓΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΣΕ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΙΣΟΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ.
ΣΕ ΑΝΤΙΚΟΛΗΤΙΚΟ ΣΚΕΥΟΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΙΧΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΙΣΜΑ ΑΛΛΑ 2 ΛΕΠΤΑ ,ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ  ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ  ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ.ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟ ΣΚΕΥΟΣ (ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΖΕΣΤΟ ΜΑΤΙ).
ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΟΛΗΤΙΚΟ ΤΑΨΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΞΕ ΑΛΟΙΨΕΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΩΛΟΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΨΗΜΟΥΜΕ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.
ΣΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΧΤΕΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.
ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ 3-4 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ (ΓΙΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ)

ΜΙΣΟΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΣΕ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ .
ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΟΛΗΤΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΟ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΛΙΓΟ,ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ.
ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΘΕΙΑ ΛΕΚΑΝΙΤΣΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΗΡΟΥΝΙ ΤΑ(ΣΠΑΜΕ) ΟΧΙ ΝΑ ΛΟΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΠΡΑΔΙ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΣΦΙΚΤΗ ΜΑΖΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ..ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΙΞΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΑΚΙ ΑΝΤΙΚΟΛΗΤΙΚΟ ΑΛΟΙΜΕΝΟ ΜΕ ΛΑΔΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 2ΟΟ ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ!!!!!!

ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ.  ΣΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ.
ΓΑΡΝΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ.


ΜΕΡΙΚΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΜΥΣΤΙΚΑ!!!!!!

ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ.....
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΦΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΩ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΜΠΙΦΤΕΚΙΩΝ ΠΑΙΡΝΩ ΜΙΚΡΕΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ ΦΟΡΜΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΜΙΖΩ ΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΑΠΟ  ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΩ  ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ . ΜΟΛΙΣ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΑΦΑΙΡΩ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΡΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΩ ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΕΣ.. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΜΗ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ....

               ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου