Translate


Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Πορτοκαλόπιτα

Λαχταριστή πορτοκαλόπιτα περιχυμένη με σιρόπι
                                                                     Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας

1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
4 αυγά
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
¾ φλυτζάνι ζάχαρη
2 βανιλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ




Σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
2 φλούδες πορτοκαλιού
Βάζουμε τα υλικά να βράσουν.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, προσθέτουμε το γιαούρτι και μετά  ολα τα υπόλοιπα υλικά. Σουρωνουμε ενα ενα τα φυλλα και  τα τοποθετουμε κατα μηκος σε ενα ταψι η σε  pyrex  ρίχνουμε απο πανω το μειγμα της κρεμας και το στρωνουμε  ομοιομορφα .Ψήνουμε στους 170 C λιγότερο από 1 ώρα. Μόλις βγάλουμε το γλύκισμα από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με το σιρόπι που είναι ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου