Translate


Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΣΟΥΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ

                             
                                                           ΥΛΙΚΑ

                                                   4 ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕΤΡΙΕΣ
                                                   4 ΚΑΡΟΤΑ
                                                   4 ΦΟΥΝΤΕΣ ΜΠΡΟΚΟΛΟ 
                                                   4 ΦΟΥΝΤΕΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
                                                   2 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΕΛΕΡΥ
                                                   1/4 ΤΥΡΙ ΤΣΕΝΤΑΡ
                                                   1/4 ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ  10% ΛΙΠΑΡΑ
                                                    ΑΛΑΤΙ 
                                                    ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ 
                                                    2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΦΡΕΣΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
                                                    10 ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
                                                     ΚΡΟΥΤΟΝ(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

                                                               ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαριζουμε και κοβουμε τις πατατες σε μικρα καρεδακια,κατα τον ιδιο τροπο κοβουμε και τα καροτα,ψιλοκοβουμε το σελερυ,και κοβουμε το κουνουπιδι και το μπροκολο σε χοντρα καμματια.Σε μια βαθεια κατσαρολα βαζουμε ολα μαζι τα λαχανικα και ριχνουμε νερο μεχρι να τα σκεπαζει.Βραζουμε σε χαμηλη φωτια τα λαχανικα και προσθετουμε νερο κατα διαστηματα.Μολις τα λαχανικα μας μισοβρασουν ριχνουμε το αλατι το πιπερι και την μια κουταλια το βουτυρο.Μολις αρχισουν και χυλωνουν κατεβαζουμε απο την φωτια και σε μια πιατελα αδειαζουμε τα μισα λαχανικα.Τα υπολοιπα λαχανικα μαζι με τον ζωμο τα βαζουμε στο μπλεντερ και τα πολτοποιουμε.Βαζουμε τον πολτο  με τα λυωμενα λαχανικα στην κατσαρολα και προσθετουμε τα υπολοιπα λαχανικα,μολις αρχισουν να βραζουν χαμηλωνουμε πολυ την φωτια και ριχνουμε μεσ το τυρι τσενταρ  που το εχουμε κοψει σε μικρα κομματια και αφου λυωσει το τυρι προσθετουμε την κρεμα γαλακτος και ανακατευουμε συνεχως μεχρι να αρχισει να γινετε χυλος η σουπα.Σε αντικολητικο τηγανι ριχνουμε το μπεικον ψιλοκομενο και το ψηνουμε μεχρι να ροδοκοκκινησει.Κατεβαζουμε απο την φωτια και ριχνουμε μεσα στην σουπα και το υπολοιπο βουτυρο μαζι με το μπεικον.Κλεινουμε το ματι της κουζινας και αφηνουμε αλλα10 λεπτα την σουπα πανω στο ζεστο ματι και σερβιρουμε. Μολις σερβιρουμε την σουπα αν θελουμε προσθετουμε τα κρουτον και αλλο φρεσκοτριμενο πιπερι.


                                                     ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!


"Αυτη η σουπα ειναι πολυ πλουσια σε βιταμινες και θερμιδικη αξια και προσφερετε  σαν πρωτο πιατο σε μικρα μπωλ η σαν κυριο πιατο με σαλατα ......"
                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου