Translate

Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

ΡΥΖΟΓΑΛΟ

ΥΛΙΚΑ

4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΡΥΖΙ  ΓΛΑΣΣΕ
1 ΚΟΥΠΑ ΝΕΡΟ
4 ΚΟΥΠΕΣ ΓΑΛΑ ΠΛΗΡΕΣ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΙ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
1 ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙ
ΚΑΝΕΛΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλενουμε το ρυζι και το βραζουμε  με μια κουταλια ζαχαρι και την φλουδα του λεμονιου  για 10 λεπτα,
ριχνουμε τις 31/2 κουπες γαλα και αφηνουμε να σιγοβρασει αλλα 10 λεπτα,προσθετουμε την ζαχαρι στο ρυζι που σιγοβραζει και διαλυουμε το κορν φλαουρ στο γαλα που εχουμε κρατησει  και το ριχνουμε στην κατσαρολα,το βραζουμε αλλα 15 λεπτα ανακατευοντας  συνεχως για να μην μας κολλησει η κρεμα στον πατο της κατσαρολας,συνεχιζουμε το ανακατεμα μεχρι να πηξει η κρεμα.Κατεβαζουμε απο την φωτια συνεχιζοντας το ανακατεμα και μοιραζουμε σε μπολακια το ρυζογαλο και πασπαλιζουμε με κανελλα.

                            ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου