Translate


Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΧΑΛΒΑΣ

                                                           ΥΛΙΚΑ

                                            2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΤΡΟ
                                            1 ΠΟΤΗΡΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
                                            1,1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ
                                            1 ΠΟΤΗΡΙ ΜΕΛΙ
                                            1 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ
                                            1 ΠΟΤΗΡΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ
                                            1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑ
                                            1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΑΡΥΦΑΛΟ
                                            100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΞΑΝΘΕΣ
                                            100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ
                                            100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΨΙΧΑ
                                            1/2 ΛΕΜΟΝΙ
                                            1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ
                                            5-6 ΓΑΡΥΦΑΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ

                                                               ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΙΡΟΠΙ

ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΒΑΘΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ, ΤΟ ΜΕΛΙ,ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ,ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ ,ΚΑΙ ΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΓΑΡΥΦΑΛΑ, ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ.


ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΘΕΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΑ ΝΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΤΟΥΝ ΛΙΓΟ ,ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΡΩΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΤΙΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΡΥΦΑΛΟ.ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΡΟΣΕΧΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΟΥΜΕ (ΦΟΡΕΣΤΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΓΑΝΤΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ)ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΗΖΕΙ Ο ΧΑΛΒΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ 30ΛΕΠΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΝ ΧΑΛΒΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ.ΑΦΗΝΟΥΜΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΣΕ ΠΙΑΤΕΛΑ.ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΑΛΒΑ ΜΕ ΛΙΓΗ ΚΑΝΕΛΑ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ
                                           
                                                   ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου