Translate


Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΠΕΠΟΝΙ

                                                          ΥΛΙΚΑ

                                                  200 γρ.πολυ φρεσκο σταμναγκαθι
                                                  100 γρ.τυρι μαστελο Χιου
                                                  100 γρ. πεπονι κομμενο σε καρεδακια
                                                  100 γρ.τοματινια
                                                  50 γρ. ροδι
                                                  1 πρεζα χοντρο αλατι
                                                  λιγο φρεσκοτριμενο πιπερι
                                                  1 σφηνακι ξυδι
                                                  ελαιολαδο
                                                 3-4  κριθινα μικρα παξιμαδακια
                                                          ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαριζουμε και ξεπλενουμε καλα το σταμναγκαθι ,πλενουμε τα τοματινια και τα κοβουμε στην μεση, με το ειδικο εργαλειο  κανουμε μικρα μπαλακια απο το τυρι η με το ειδικο εργαλειο κοβουμε σε φλυδες.Σε ενα μεγαλο μπωλ βαζουμε το σταμναγκαθι ετσι οπως ειναι χωρις να το κοψουμε και το περιχυνουμε με το ξυδι ,ανακατευουμε καλα να παει παντου και στην συνεχεια ριχνουμε μεσα στο μπωλ τα τοματινια κομμενα στην μεση, τα καρεδακια πεπονιου  τα μπαλακια το τυρι,και το ροδι.Τριβουμε το αλατι και το  πιπερι πανω απο την σαλατα και περιχυνουμε με οσο λαδι θελουμε την σαλατα και ανακατευουμε καλα να πανε παντου τα υγρα.Ριχνουμε σπασμενα τα παξιμαδακια πανω απο την σαλατα.Αυτη η σαλατα ειναι λιγο πικαντικη αλλα πολυ υγιεινη και στην Κρητη συνηθειζετε πολυ.Σερβιρετε συνηθως με κρεατικα και ψαρια.

                                                   ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!

                                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου