Translate


Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

                                                      ΥΛΙΚΑ

                                       1 κιλο κιμα μοσχαρισιο
                                       1 μετριο κρεμυδι
                                       250 γραμ. ρυζι
                                       3-4 κλωναρια ανηθο
                                       3-4 κλωναρια μαιδανο
                                       3 αυγα
                                       αλατι
                                       πιπερι
                                       2 λεμονια
                                       100 γρ. ελαιολαδο
                                       1 κουταλια της σουπας φρεσκο βουτυρο
                                                      ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε  ενα μεγαλο μπωλ βαζουμε τον κιμα,τα 100 γρ.το ρυζι,το ενα αυγο,το αλατι,το πιπερι το ελαιολαδο και στο μουλτι ψιλοκοβουμε τον μαιδανο,τον ανηθο,και το κρεμμυδι και τα προσθετουμε στο μπωλ με τα υπολοιπα υλικα.Τα ζυμωνουμε ολα πολυ καλα με το χερι μας και πλαθουμε σε μικρα μπαλακια .Σε μια μεγαλη κατσαρολα βαζουμε νερο μεχρι την μεση και μολις ζεσταθει ριχνουμε τα γιουβαρλακια ενα-ενα.Μολις αρχιζουν να βγαζουν αφρο τα ξαφριζουμε και ανακατευουμε ελαφρια.Συνεχιζουμε σε χαμηλη φωτια το βρασιμο για 15 λεπτα και ριχνουμε το υπολοιπο ρυζι ανακατευοντας ελαφρια με μια ξυλινη κουταλα.Μεχρι να ψηθει το ρυζι φτιαχνουμε το αυγολεμονο χτυποντας με το συρμα πρωτα τα ασπραδια μεχρι να γινουν μια σφιχτη μαρεγκα  και στην συνεχεια ριχνουμε τους κροκους στους οποιους εχουμε ριξει μια πρεζα αλατι και εχουμε στιψει μεσα μισο λεμονι ,συνεχιζουμε το χτυπημα μεχρι να γινει ποιο σφιχτη η μαρεγκα μας.κλεινουμε το ματι της κουζινας και με βαθεια κουταλα παιρνουμε ζωμο απο τα γιουβαρλακια και ριχνουμε μεσα στην μαρεγκα συνεχιζοντας το ανακατεμα μεχρι να ζεσταθει καλα η μαρεγκα και ριχνουμε το αυγολεμονο με την κουταλα μεσα στην κατσαρολα ανακατευοντας συνεχως. Μολις ριξουμε ολο το αυγολεμονο στην κατσαρολα αναβουμε για ενα λεπτο το ματι της κουζινας και μολις αρχιζει να παιρνει βραση το κλεινουμε.Κατεβαζουμε την κατσαρολα απο την φωτια ριχνουμε την κουταλια το φρεσκο βουτυρο και συνεχιζουμε για λιγο το ανακατεμα μεχρι να χυλωσει η σουπα μας.Αν θελετε την σουπα σας ποιο ελαφρια αντι για 150 γρ. ρυζι μπορειτε να βαλετε 100 γρ.Σερβιρετε σε βαθυ πιατο με φρεσκοτριμενο πιπερι.

                                          ΚΑΛΗ  ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου