Translate


Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

                                                          ΥΛΙΚΑ

     
                                                 1 κεσεδακι γιαουρτι
                                                 1 κεσεδακι καλαμποκελαιο
                                                 1 πακετο κοκκινη φαρινα    
                                                 (500 περιπου γρ.)
                                                 2 αυγα(2 ασπραδια και 1
                                                 κροκο)
                                                 1 σφηνακι χυμο λεμονιου
                                                 λιγο αλατι
                                                3-4 κουταλιες σουπας γαλα εβαπορε
                                                                                           
                                                                                               
                                                  ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

                                                 1/4 τυρι φετα
                                                 1/4 μαλακια μυζηθρα
                                                 1 αυγο
                                                 λιγο πιπερι

                                                              ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ενα μπωλ βαζετε το καλαμποκελειο ,με το γιαουρτι ,τα αυγα ,το λεμονι ,και το αλατι και τα χτυπατε με το συρμα μεχρι να ομογενοποιηθουνολα τα υλικα.Ριχνετε ολο μαζι το αλευρι και ζυμωνετε με το χερι μεχρι να γινει μια μαλακη ζυμη.Αν η ζυμη κολαει ριχνετε ακομα λιγο αλευρι και ζυμωνετε μεχρι να ξεκολαει απο τα χερια.Σε αλλο μπωλ βαζετε την φετα και την μυζηθρα,το αυγο,και το πιπερι και με ενα πηρουνι τα πιεζετε μεχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικα.Με το χερι παιρνετε μικρα μπαλακια απο την ζυμη οπως περιπου ενα αυγο και με το αλλο χερι το απλωνετε στην παλαμη σας κανοντας μια γουβα στο κεντρο και με ενα κουταλακι παιρνετε λιγη απο την γεμιση και την τοποθετητε στο κεντρο της ζυμης.Κλεινετε την ζυμη και με τα δαχτυλα πιεζετε για να κολησουν οι ακρες.Με τον ιδιο τροπο ετοιμαζετε ολα τα τυροπιτακια και τα τοποθετειτε σε ενα ταψι με λαδοκολλα.Βαζετε σε ενα μικρο μπωλ τον κροκο του αυγου που εχετε φυλαξει,το γαλα το εβαπορε και λιγες σταγονες λεμονι και τα χτυπατε με ενα πηρουνι.Με ενα πινελο αλοιφετε τα τυροπιτακια με το μιγμα αυτο και ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμουςC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου