Translate


Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ



300 γρ.ασπρο λαχανο
200 γρ. κοκκινο λαχανο
2 μεγαλα καροτα
100 γρ.ροδι
1/2 ματσακι ροκα
200 γρ.καλαμποκι κονσερβας
3-4 ραπανακια
1 μετριο πορτοκαλι
1 σκελιδα σκορδο
1 σφηνακι ξυδι
1 σφηνακι ξυδι βαλσαμικο
ενα σφηνακι λεμονι
Ελαιολαδο
αλατι
φρεσκοτριμενο πιπερι
                                       


                                           ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκοβουμε το κοκκινο και το λευκο λαχανο και τα βαζουμε σε ενα μεγαλο μπωλ.
Κοβουμε με τα χερια σε μικρα κομματια την ροκα και κοβουμε σε καρεδακια τα ραπανακια και τα προσθετουμε στο μπωλ.Ψιλοκοβουμε το σελινο και τριβουμε τα καροτα στον τριφτη και τα προσθετουμε και αυτα στο μπωλ.Καθαριζουμε ενα πορτοκαλι και παιρνουμε 3-4 σκελιδες αφαιρουμε προσεκτικα την φλουδα και αφηνομε μονο την σαρκα.Βαζουμε σε ενα γουδι το σκορδο με τα τρια σφηνακια (ξυδι,ξυδι βαλσαμικο και λεμονι )το ελαιολαδο το αλατι και το φρεσκοτριμενο πιπερι και τα χτυπαμε μεχρι να γινουν σαν κρεμα.Στο μπωλ  ριχνουμε το ροδι και την κονσερβα το καλαμποκι στραγγισμενο.Ανακατευουμε ολα τα υλικα και τα περιχυνουμε με το ντρεσιγκ που εχουμε φτιαξει,ανακατευουμε παλι ολα τα υλικα και προσθετουμε λαδι και αλατι οσο θελουμε.
διακοσμουμε με λιγο καλαμποκι στη κορυφη καροτο σε λωριδες και τις υπολοιπες σκελιδες απο το πορτοκαλι την σαλατα μας.



Αυτη η σαλατα ειναι ιδανικη να συνοδευσει χειμωνιατικα πιατα οπως(φακες,φασολαδα,ρεβυθια,γιγαντες στον φουρνο κ.λ.π)                                        
και προαιρετικα μπορειτε να προσθεσετε και σαρδελες,λακερδα,τσιρο καπνιστο και ρεγγα
                               
                                       ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου